A képernyő-specialista AOC bemutatja új G2 sorozatának két új, 86,3 cm (34 hüvelyk) képátlójú, ultra-széles (21:9) gaming képernyőjét. A két UWQHD (Ultra-Wide Quad HD – 3440 x 1440 pixel) képernyő első ránézésre egyforma – a különbség a képfrissítési sebességben keresendő.  A CU34G2X lenyűgöző 144 Hz frissítési rátával szolgálja tökéletesen a gémerek igényeit, míg a CU34G2 modell 100 Hz képfrissítési sebességet kínál. Mindkét modell olyan VA panellel van ellátva, amely tintaszerűen mély feketéket, természetes és élénk színeket jelenít meg és igen magas natív kontrasztaránnyal rendelkezik. A magas frissítési ráták mellett a gémereknek az AMD FreeSync támogatásának köszönhetően akadozás és szakadozás nélküli játékélményben lehet részük, míg a mozgási elmosódások nélkül játékról az 1 ms válaszidő (MPRT) gondoskodik.

cu34g2-1.png

Széles és kristálytiszta

Az első szembeötlő tulajdonsága ezeknek a monitoroknak az igen jelentős 1500R görbülete és az ultra-széles 21:9 képaránya, amely kiemeli őket a többi termék közül. A kiegészítő vízszintes képernyőtér VR-szerű élményt nyújt. A felhasználó perifériás látásának bevonásával úgy tűnik, mintha a játékvilág a középső fókuszponton túl is folytatódna. Továbbá az 1500R görbület gondoskodik róla, hogy a játékosok még inkább elmerüljenek a játékukban. Minden játéktípus játékosai profitálnak az ultra-széles látószögből, de kifejezetten a belső nézetű játékok (RPG-k, szimulátorok és versenyjátékok) rajongói örülhetnek neki.

A 21:9 (vagy 2.37:1) képaránynak köszönhetően nem csupán a játékok, hanem a filmek is ragyogóan jelennek meg. Az ideális esetben 2.35:1 és 2.39:1 képaránnyal felvett filmeken a felhasználók nem fognak zavaró fekete sávokat látni. Azok számára pedig, akik szeretnék megosztani az élményt, a 178°/178° betekintési szög minden irányból tiszta képet biztosít.

Mind a CU34G2 és a CU34G2X panelje 34 hüvelykes képátlójával körülbelül ugyan olyan magas, mint a széles (16:9) 27 hüvelykes képernyők, így a mindennapos feladatok elvégzéséhez is rengeteg képernyőhelyet és megtekintési kényelmet nyújtanak. Ez és a 3440 x 1440 képpontos magas felbontás olyan tökéletes kombinációt eredményez a kényelmes és részletgazdag 109 ppi pixelsűrűséggel.

cu34g2-2.png

Válassza ki a megfelelő sebességet

A gémerek választatnak a 144 Hz képfrissítési sebességű CU34G2X modell és a 100 Hz sebességű CU34G2 modell között. Az extrém gyors 1 ms sebességű MPRT tiszta, éles és gyorsan reagáló képeket nyújt, mozgási elmosódás nélkül, míg az AMD FreeSync támogatás kiküszöböli az akadozást és a szakadozást. Az alacsony input lag módnak köszönhetően a termék minimalizálja a monitor és a forrás közötti késést is.

Mindkét monitorhoz állítható magasságú lábazat tartozik, valamint a Flicker-free és a Low Blue Light technológiák az ergonómia és a szem igényeinek figyelembe vételével gondoskodnak a felhasználó egészségéről is.

A játékokban kompetitív előnyre vágyó játékosok számára az AOC más játékspecifikus funkciókat is nyújt. Az AOC Game Color jobban beállítja a telítettséget a szürkeárnyalatokhoz és a kép részleteihez, míg a Dial Point a célzás segítéséhez egy célkeresztet jelenít meg a képernyőn. A beépített 4-csatlakozós USB elosztó és az audio be/kimenetek megkönnyítik a perifériák csatlakoztatását is.

Az AOC CU34G2 és CU34G2X modelljei 2020 januártól lesznek megvásárolhatók 469 € és 579 € ajánlott fogyasztói áron.