Jack Thompson bajbanA tegnapi nap folyamán volt a vádfelolvasás Jack Thompson ügyében. A korábban felszínre került 27 rendbeli, a hivatali etikába ütköző cselekedetei miatt az 56 éves ügyvédet 10 évre eltilthatják az ügyvédi munkáktól, legalábbis ezt javasolta a floridai ügyvédi kamara.

Az ügyet Dava Tunis ügyvédnő vezeti, aki a felolvasáson megtagadta Thompsonnak, hogy felolvassa a hosszúra sikerült tiltakozását. Ezután az ügyvéd elhagyta a termet.

Ebben a körülbelül 4500 szavas és 14 oldalas tiltakozásban Thompson az ügyvédnőt hozzá nem értőnek és arrogánsnak titulálja, és azzal is fenyegeti, hogy eltávolíttatja az állásából az elkövetkező napokban vagy hetekben. Sőt, olyan messzire ment, hogy a floridai ügyvédi kamarát fasisztának titulálta. Továbbá a dokumentumban többször idézett a Bibliából is, és hozzátette, hogy szerinte a két demokrata elnökjelölt, Barack Obama és Hillary Clinton megérti, hogy mekkora veszélyei vannak a Grand Theft Auto játékoknak.

Jack Thompson: "Próbáljanak eltiltani! Gyerünk, Tunis ügyvédnő, próbálja meg, én folytatni fogom a munkám!"

Thompson a sorozatos Rockstar perei miatt került bajba, és ezen belül is megtévesztés, a tények hamisnak való beállítása, és csalás miatt. A 27 esetből 21 volt kapcsolatos valamelyik GTA résszel, és 4 a Bully nevű, szintén Rockstar játékkal.