Tavaly október környékén kizárták szegény Jack Thompsont a floridai ügyvédi kamarából, de az öreg harcos nem adta még fel az agresszív játékok ellen vívott keresztesháborúját, ugyanis Utah államban egy törvénytervezetet nyújtott be, ami jó úton halad a beiktatás felé.

Ha érvénybe lép a H.B. 353 című törvényjavaslat, akkor minden mozikomplexumnak, illetve játékokat árusító boltnak egy 2000 dolláros bírságot kell kifizetnie abban az esetben, ha megsértik a belső szabályzatukat, ami kimondja: tilos 17 éven aluli személyeknek "M" besorolású játékot eladni, illetve "R" besorolású filmekre beengedni őket. Az M és R matrica ugyebár azt jelzi, hogy elméletben csak 17 év felettiek juthatnak az adott produktumhoz, illetve 17 év alattiak csak szülők társaságában tekinthetik meg a mozit, de van egy kiskapu Jack törvényében, ugyanis az eladók nem kaphatnak semmilyen büntetést, ha a vásárló hazudik az életkorát illetően.

A javaslatot a hónap elején a utahi képviselőház elfogadta, tegnap pedig az állami szenátus is rábólintott, mégpedig 25:4 arányban, így már csak a kormányzó, Jon M. Hunstman áll a törvény útjába, aki vagy elfogadja, vagy megvétózza azt.