Jamaucsi: Gran Turismo 6, Vitás változat és modok
Jamaucsi épp a GT5-öt nyomja (kép: Kotaku)

Jamaucsi Kazunori sokak szerint vicc tárgya, mert a japán úriember Peter Molyneux-hoz hasonlóan szeret nagyot mondani. Bizonyára minden PS3-fanatikusnak dereng még, hogy a GT5 szebb lesz, mint a valóság, és persze a folyamatos késést is nehéz elfelejteni, holott a széria egyetlen PS3-as felvonását állítólag a GT4 után rögtön elkezdték fejleszteni.

Ennek ellenére nem nagyon van olyan PS-tulajdonos, aki ne figyelne fel, ha új GT közeleg, és Jamaucsi most több tervvel kapcsolatban is nyilatkozott egy kicsit (persze szűkszavúan, valószínűleg szóltak neki, hogy nem kell elkiabálni semmit).

Az Imress Watch mikrofonvégre kapta Jamaucsit, hogy ugyan várhatunk-e GT-t a Vitára.

"Ha megcsinálnánk, csak úgy vágnánk bele, hogy a világ bármely részéről játszhass a 3G elérés segítségével." -- hangzott a válasz, ami egyből kilöki a ringből a kizárólag wifivel felszerelt, olcsóbb Vitát. Jamaucsi azonban nem állt meg itt.

"Ha megtaláljuk a módját, hogy kiegyensúlyozottan tálaljuk, akkor szívesen kiterjesztjük a játékosok lehetőségeit a modifikálás terén." -- felelte a modok beépítését firtató kérdésre.

Na és hogy mi van a GT6-tal?

"Mindig nyitottak vagyunk az új technológiákra és kifejezési formákra."

Új technológiák? Azt már jó ideje tudjuk, hogy készül a Gran Turismo 6, és azt is valószínűnek tartottuk, hogy csak az új PS után jelenik meg, de ezzel a mondattal Jamaucsi már majdhogynem megerősítette ezeket az elképzeléseket. Mondjuk érthető lenne egy nextgen GT, az 5-tel is túl sokat szöszölt a csapat, és bár Jamaucsi egyszer azt mondta, hogy egy GT6 a már meglévő technológia miatt nem tartana olyan sokáig, egy ennyire maximalista brigád aligha elégedne meg a kiöregedő PS3 teljesítményével. A mellékelt képek persze a GT5-ből valók, mely nemsokára újra megjelenik, kibővített formában, alacsonyabb áron.