A PS3 emeberek millióinak okozott feledhetetlen perceket, hiszen olyan, immár kultklasszikussá játékok jelentek meg rá, mint a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls, a The Last of Us, az Infamous, a Ni No Kuni, az Uncharted, vagy éppen a LittleBigPlanet sorozat. Persze most már mondhatjuk, hogy a konzol sikeres lett, de a megjelenés után közel sem teljesített fényesen: a PS3 túlárazott volt, a fejlesztők panaszkodtak, hogy nehezen lehet rá játékokat készíteni. Aztán a stúdiók kiismerték a konzol lelkét, egyre jobb és jobb programokat kapott, a PS4 megjelenése után pedig akkorát esett az ára, hogy bárki számára elérhetővé vált.

Josida Suhei 2013-ban azt nyilatkozta, hogy a PS3-ban még van pár év. Nos, ez valóban így van/volt, hiszen például a Persona 5 Japánban még megjelent a hetedik generációs konzolra, de úgy tűnik, a Sony most már eltemeti a játékgépet, legalábbis Japánban. A nyár végéig még kiszállítják a Sony raktáraiban lévő készleteket, de újakat már nem fog legyártani a vállalat. Ez persze csak a felkelő nap országára vonatkozik, a világ nyugati felén továbbra is gyártásban marad, a kérdés, hogy meddig.

A PlayStation 3 így is szép életciklust ért meg, 10 év helyett 11 évig volt a piacon. A japánok most elmorzsolhatnak egy könnycseppet, és lehetséges, hogy hamarosan a nyugati féltekén lakók is így tehetnek.

164311normalscikk4.jpg