Az Epic Games nem a régi önmaga, ez világos, hiszen régen jelentkeztek már saját játékkal, több magas beosztású tag távozott, nemrég pedig eladták a Microsoftnak a Gears of War jogait -- azonban nem tűnik el teljesen a cég. Rendszeresen jelentkeznek például a következő nagy dobásuk, az Unreal Engine 4 képességit fitogtató videókkal, illetve ígéretet tettek arra, hogy új játékokat fognak leleplezni, idén és jövőre.

Az egyik új IP-ből a GDC során kaptunk egy kicsi ízelítőt, mégpedig az Epic Animation Bootcamp: Animation Prototyping for Games paneljén. Itt a cég vezető tervezője, Jay Hosfelt elmondta, hogy a névtelen, kiadó nélküli címet esettanulmánynak használják az új tervezési módszerükhöz, melynek lényege, hogy minél gyorsabban jussanak el a koncepciótól a játszható prototípusig  -- az Unreal Engine 3 alatt ez 12 hét volt, de az Unreal Engine 4-gyel sikerült hét napra rövidíteni ezt.

samaritan-models.jpg

Más információt nem kaptunk a friss ötletről, de érdemes megjegyezni, hogy amit a bemutatón láttunk, az kísértetiesen hasonlít a 2011-es, szintén a GDC mutatott Samaritan techdemóra. Talán tényleg készítenek egy teljes értékű játékot a rövidke videóból, ami sok játékos fantáziáját megragadta?