Pár hete borult ki a bili a francia Dotnod feje, Jean-Maxime Moris nyilatkozata után, mely szerint a játékipar vezetői szexsta alakok, akiket semmi más nem érekel, csak a férfi vásárlók elégedettsége. A sajtó heves reakciója érthető volt, és bár sokan úgy vélték, hogy a párizsi brigád vezére túloz, most újabb botrány kerekedett, ezúttal a PS3-exkluzív The Last of Us körül.

Neil Druckmann, a Naughty Dog kreatív feje a The Escapistnek adott interjújában tért ki az esetre. Állítja, hogy nem volt minden rendben a program fókusztesztjével, mert a Sony egy külsős céget bízott meg az információgyűjtéssel, mely viszont csak és kizárólag férfiakat gyűjtött össze, elhanyagolva a nők véleményét. Neil szerint nekik, a fejlesztőknek kellett közbeavatkozni, és követelni, hogy legyenek női tesztelők is, mert a meg nem nevezett kutatóvállalat vélekedése szerint "a lányok nem játszanak videojátékokkal".

Druckmann saját bevallása szerint alig várja, hogy ezek az ezeréves, téves mantrák eltűnjenek a játékiparból, és végre mindenki belássa, hogy egyrészt nemcsak férfiak játszanak, másrészt egy olyan program készítésének szempontjából, aminek egyik főszereplője egy tinédzserkorú lány, igenis releváns a női játékosok véleménye.