Az Apple ma este tartotta meg a sajtókonferenciáját, amelyik egy fontos pontja az új Apple TV bemutatása volt. A cég igyekszik új alapokra helyezni a platformot, ennek módját pedig erős hardverben (a gép az A8 processzort kapta meg), egy modern, új felhasználói élményt nyújtó operációs rendszerben, fejlesztői készletekben, és persze rengeteg appban látják, az Apple szerint ugyanis a tévé jövője az applikációkban rejlik.

Az új Apple TV lelke egy iOS variáns, a tvOS, amelyben szinte minden hangutasításokkal történik. Ezt természetesen Siri intézi, aki a navigáción és a keresésen túl olyan hasznos dolgokat is tud, mint visszatekerni a műsorban, ha megkérjük, illetve kapcsolódó információkat is tud mutatni a műsorról. A hangutasítások mellett van egy távirányító is, ami szintén megújult. Az Apple-hagyományokat tiszteletben tartva ez letisztult kialakítást kapott, amin mindösszesen hat gombot találunk: menü, képernyő, mikrofon, pasue/start és a hangerő. Van továbbá egy érintés érzékeny felület is rajta arra, amit gombokkal vagy parancsokkal nem lehet elvégezni.

Az új Apple TV jóval szélesebb használati lehetőségeket biztosít, magyarul nem csak tévézni lehet rajta. Vásárlás, sport és időjárás is van, ami viszont minket érdekel, az a játékok, az Apple TV ugyanis immáron ezekkel is megbirkózik. Ott persze nem tartunk, hogy az Apple is beszáll a játékiparba, kisebb, alkalmi programokban utaznak a bemutató alapján. Az előadáson a Transistor, a Guitar Hero Live, a Beat Sports és a Crossy Road volt látható, így nagyjából be lehet lőni, milyen kaliberű interaktív szórakoztatásra lehet számítani. A játékok irányítás egy iPhone vagy egy iPod Touch segítségével is mehet -- a Beat Sports legfeljebb négy játékost támogat. Az Apple TV érdekessége még, hogy a tévéképernyő tartalmát képes az Apple táblagépünkre vagy okostelefonunkra közvetíteni, így ott folytathatjuk a szórakozást, ahol szeretnénk.

Az Apple TV október végén lesz kapható, méghozzá két kiszerelésben: a 32 GB-os modell 150 dollárba kerül, míg a 64 GB-os 200 dollárba.