Tegnap indult el a DICE, a főleg szakmai témákat boncolgató találkozó, ahol hangzatos reklámokkal és óriási show-műsorokkal nem találkozhatunk, de annál jobb beszélgetésekkel igen. A konferencia megnyitóját J.J. Abrams és Gabe Newell vállalta el, akik az szórakoztatóiparról való diskurzusuk során tettek egy nagyon érdekes bejelentést: egy ideje már megbeszéléseket folytatnak két közös projektről.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Abrams ötletére alapozva egy játékot fog készíteni a Valve, illetve a Star Wars és a Star Trek direktora nekifog egy Portal- vagy egy Half-Life-filmnek. Abrams komolyan gondolja mindezt, s szívesen látná mindkét játékot a nagy vásznon, ám tisztában van azzal, hogy milyen nehéz egy ilyen alapanyagból filmet készíteni, így igyekeznek majd ezt úgy kezelni, mint egy könyvet vagy bármilyen más adaptációt.

Természetesen még nagyon messze vagyunk attól, hogy ebből a tervből valami kézzel fogható legyen, a rendező ugyanis az új Star Treken végzi az utolsó simításokat, utána pedig a Star Warsnak látni neki, de amikor lesz ideje, tárgyalni fognak erről; írókat hoznak be és szorgosan ötletelnek majd.

Te örülnél egy J.J. Abrams-féle Half-Life-filmnek, vagy tudsz jobb rendezőt a feladatra?