J.J. Abrams a Star Wars: Az Ébredő Erővel egy igazán kiváló, abszolút szórakoztató filmet készített, de a nyolcadik rész dirigálását nem vállalta, azonban producerként továbbra is a sorozat mellett van. Ilyen minőségben persze már láthatta Az Utolsó Jedi nyers változatát, és nagyon tetszett neki az, hogy Mark Hamill, Luke Skywalker megformálója milyen kiválóan játszott. 

Abrams szerint Mark Hamill egyenesen Oscar-díjat érdemelne teljesítményéért. "Azt hiszem, mindannyian nagyon dühösek leszünk, ha nem nyeri el az arany szobrot, de különösen Mark. Egyébként fantasztikusan vicces, komédiát csinált a forgatáson. Hihetetlen a fickó, bármit meg tud csinálni."

A Star Wars: Az Utolsó Jedibe legkorábban áprilisban pillanthatnak be a rajongók, ekkor fogják megtartani az éves Star Wars Celebration nevű eseményt. A nyolcadik részre minden fontosabb szereplő visszatért, a stábhoz pedig csatlakozott újként Laura Dern is, aki már több emlékezetes alakítást nyújtott, például az első Jurassic Parkban, vagy a Csillagainkban a hiba című filmben.