Nemrég derült ki, hogy THQ-t széthordták a keselyűk, és a két legjobban várt sorozat-folytatás, a Metro: Last Light és a be nem jelentett, de már egy ideje titokban készülő Saints Row 4 a Deep Silver játékkiadó leányvállalatot is indító német Koch Mediához került. A cég eddig főleg más kiadók által mostohán kezelt játékot hozott el az európai piacra, mint a Catherine vagy a Stalker: Clear Sky. Nos, most már náluk vannak a legközkedveltebb THQ-címek is, és Menno van der Bil reklámfőnök szerint nagyon jól fognak bánni velük.

Saints Row: The Third Játékképek

"Izgatottan várjuk, hogy ezeket az igen tisztelt franchise-okat egy fényesebb jövő felé irányítsuk. Egyszersmind üdvözöljük a legendás Volition stúdiót a Deep Silver-családban. Kiadónk már így is híres a nem hétköznapi játékokról, beleértve az igen sikeres Dead Islandet. Mind a Metro, mind pedig a Saints Row széria tökéletesen illeszkednek cégünk eddigi felhozatalába és stratégiájába."

Dr. Klemens Kundratitz, a Koch Media vezérigazgatója is nyilatkozott a felvásárlási ügyben:

"A Koch Media örömmel köszönti ezeket a csodálatos franchise-okat a vállalat tagjai között. Több mint 200 játékkal az összes fontos platformon, a Deep Silver tökéletes pozícióban van ahhoz, hogy ezeket a címeket a szórakoztatóipar történetének új generációjába vezesse és még több rajongóval ismertesse meg őket."

Kundratitz ez utóbbi mondata minden bizonnyal a nextgen konzolok eljövetelére utal, azaz a Deep Silver az új gépek után is tervez ezekkel a sorozatokkal Ez persze érthető, hisz a Saints Row és a Metro rengeteg pénzt kaszált annak idején, érthetetlen is kicsit, hogy mehetett tönkre mellettük a THQ.

(Képeink a kapcsolt adatlapon szereplő Saints Row: The Thirdből származnak.)