Az id hivatalos oldalán John azt írja, hogy nagyon élvezte az iPhone-ra tervezett FPS fejlesztését, és hogy szívesen előrukkolna egy Rage-témájú játékkal a telefonra, csak egyelőre nincs rá megfelelő ember és terv. Hozzátette persze, hogy ezentúl lesz ideje is a dologra, mert az iPhone mellett felváltva dolgozik a Doom 4-en és a Rage-en, de csak segítőként, lévén az új motor már teljesen elkészült.

Az idnek egyébként két hivatalos dolgozója van az iPhone munkákra, és jelenleg egy Quake Classic című alkotás is tervbe van véve -- szerintem a cím önmagáért beszél. A legdurvább azonban még csak most jön: Carmack egy id Tech 5-alapú alkalmazás megírását tervezi az iPhone-ra, egyelőre persze csak kísérleti fejlesztés gyanánt. Megatexture-eljárás a kezünkben? Ejha!

Utózöngeként még leírta, hogy ingyenes tartalmakra ne számítsunk az idtől, mert mind a Wolf, mind a Doom jól jövedelmeznek még, és nem érné meg őket "csak úgy" elosztogatni. Az iphone-os Doom egyébként folyamatosan online támogatott lesz, és már készül a Doom 2 RPG. Ámen!