John Carmack, az id programozója és technikai igazgatója a Telegraphnak adott interjújában beszélt a játékterjesztés jövőjéről. Carmack szerint a dobozos kiadások lassan, de biztosan ki fognak halni.

"Akármiről is legyen szó, ez a jövő hulláma. Mindenki tudja, hogy a digitális terjesztés átveszi majd a hatalmat, ez csak idő kérdése. Jelenleg még komoly eladásokat lehet elérni a dobozos kiadásokkal, főleg a nagy platformokon, ez viszont szép lassan elmaradozik majd. Ez a jövő modellje."

Mint kiderült, Johnban még mindig ott a harcos a szabad szoftverekért, hisz imádja az Apple digitális áruházát, a kvázi ingyenesen használható App Store-t.

"Tényleg nagyon-nagyon szeretem az App Store platformot, amiért el lehet vele mozdítani az akadályokat egy termék megjelenése elől. Nem kell üzletet kötnöd a kiadókkal. Jó látni azt a sok friss csapatot, akik kitörve az ismeretlenségből remek játékokat készítenek az Apple gépeire. A helyzet az, hogy tizenöt nap az egyhez aránnyal hamarabb juthatunk el a vásárlóinkhoz, akikkel folyamatosan kommunikálhatunk egy jobb program reményében."

John Carmack és csapata jelenleg a jövőre érkező Rage-en és a Doom 4-en dolgozik.