• Jól fogy a PS5 a kiszállítási problémák ellenére
  • A PS4-nek sem áldozott még le teljesen a csillaga
  • A first party szoftvereladások estek vissza

Szeptember 30-ável lezárult a 2021-es második üzleti negyedév, a Sony pedig most közzétette az ezzel kapcsolatos jelentést. Ebből kiderült, hogy a tavaly megjelent PS5-ből az elmúlt három hónapban 3,3 millió példány fogyott el, a kiadása óta pedig 13,4 millió darabot adtak el belőle. Mint tudjuk, a konzol sima változata már az előző negyedévben átlépte azt a határt, ami fölött már nem számít veszteségesnek.

A PS4 szénája sem áll rosszul. A leköszönt konzolgeneráció oszlopos tagjából is elfogyott még 0,2 millió darab, ezzel a masina összeladása elérte a 116,7 milliót. A PS Plus szekere is jól megy, a záráskor 47,2 millió előfizetője volt (ez csak 400 ezerrel kevesebb, mint tavaly ilyenkor), a PlayStation Network pedig havi 104 millió aktív felhasználóval bírt.

PS5-re és PS4-re együtt 76,4 millió példányt adtak el, de ebből csak 7,6 millió a Sony házon belüli terméke, a többi harmadik féltől származik. A játékeladások 62 százaléka történt digitálisan. A Sony-nak 1,4 milliárd dollár folyt be a szoftvereladásokból, és 3,02 milliárd a hardvereladásból.

ps5-10-millio-elkelt-peldany-01.jpg