Tíz napja jelent meg a Frictional Games új játéka, a SOMA, a fejlesztők pedig most nyilvánosságra hoztak pár érdekességet. Az első az, hogy jól fogy a játék, nagyon is jól, eddig ugyanis 92 ezer példány fogyott, ami ugyan elmarad az Amnesia: A Machine For Pigs 120 ezres teljesítménye mellett, de jóval erősebb kezdés, mint az Amnesia: The Dark Descenté, ami egy hónap alatt hozott összes 30 ezer példányt. A csapat szeretné, hogy 100 ezer példányt adjanak el 30 napon belül, ami a becsléseik szerint sikerüli is fog, bár még meg kell látniuk, hogyan és milyen mértékben csökkennek az eladások az elkövetkezendő napokban.

Az eladások mellett hasonlóan jók a kritikák is. Az átlag értékelés MetaCriticen 85, míg a Steamen az összes értékelés 92%-a pozitív, vagyis összességében kijelenthető, hogy a SOMA elnyerte a játékosok tetszését, bár visszatérő kritika, az hogy nem elég ijesztő a játék. Erre a fejlesztők válasza az, hogy egyrészt ez szubjektív dolog, másrészt pedig már régóta hangsúlyozzák: másfajta élményt akarnak nyújtani, mint amit az Amnesia sorozatban megismerhettünk. Ezen kívül a harc nélküli horror mostanra már nem akkora újdonság, mint évekkel korábban, így nem is annyira ütős.

A Frictional Games továbbá megemlítette azt is, hogy kevesebb kalózkodással futottak össze, bár erre nem is igazán fordítottak nagy figyelmet, illetve beavattak a marketing menetébe is, ami kifejezetten nehéz volt a játék jellege miatt. Érdemes elolvasni a teljes bejegyzést.