Kicsivel több mint egy éve indult a szemünk láttára elkészült Minecraft, a játék pedig összesen 80 millió dollárt hozott a fejlesztők számára, s noha ez az összeg még adózás előtti eredmény, így sem kis summáról beszélünk -- és ez még csak a kezdet.

A Mojangtól Carl Manneh elárulta a The Financial Timesnak, hogy több hollywoodi stúdió is megkereste már őket egy tévésorozat ügyében, s ha a tervek jók, illetve a megfelelő embereket állítják rá a munkára, még lehet is valami a dologból, de jelenleg az idejük nagy részét a játékfejlesztés és az üzlet felvirágoztatása köti le. Az utóbbihoz egyébként nagyban hozzájárul majd a májusban Xboxra is megjelenő Minecraft, amit ugyan nem a svéd stúdió fejlesztett, de a 20 dolláros vételárból megkapják majd a jussukat.

„Több befolyásos hollywoodi stúdió keresett meg minket azzal, hogy készítenének egy tévésorozatot…és talán bele is egyezünk. Nehéz, mikor semmit sem ért az ember az adott projekthez, miközben ötletekkel bombázzák. Jelenleg a játékfejlesztésre és üzleti terjeszkedésre kell koncentrálunk, de ha összejön a megfelelő ötlet, és lesznek olyan emberek, akikkel szívesen dolgoznánk, miért is mondanánk nemet?” -- Carl Manneh