Jön a Battlestar Galactica játék!A Vivendi Games divíziója, a Sierra Online hivatalosan bejelentette, hogy javában dolgoznak a Battlestar Galactica játékon, melyet idén ősszel szeretnének kiadni Xbox 360 és PC platformokra, mindkét esetben digitális letöltés formájában, azaz előbbit a Live Arcade piacterén lehet majd megvásárolni, utóbbit az interneten, többek között a Scifi.com, NBC.com, Sierra.com portálokról. A Microsoft konzoljainak tulajdonosai extraként tegnaptól avatarokat és témacsomagokat tölthetnek le a hálózatról, plusz később is hozzájutnak bónuszokhoz, például a harmadik évad indulása előtt az első kettő összefoglaló epizódjaihoz.

A játék műfaja űrcsata-szimuláció, fejlesztője az Auran, lesz benne szólista és többjátékos üzemmód is, ezekben mind az emberek, mind a cylonok oldalán harcolhatunk. A sztoriban a rajongók átélhetik és levezényelhetik az első két évad főbb összecsapásait, plusz új, a játékhoz írt küldetéseket is, „rendkívül intenzív csataélményben” részesülve. A széria gazdája, az NBC Universal és a Sierra szoros együttműködésben dolgozik a minél teljesebb élmény visszaadásán, így a fejlesztők gyakorlatilag mindent megkapnak, ami beépíthető a címbe: az eredeti hajómodellektől a Galactica fedélzeti monitorjain át az összes hanghatásig, beleértve a lövészajokat és minden más effektet. Tárgyalnak arról is, hogy a széria szereplői is megjelenjenek hangjukkal, bár ezzel kapcsolatban a kiadó azt mondta, idézem: „ebben a címben a játékosok belső nézetből fedezhetik fel a BG univerzumát, a Viper és Cylon Raider hajókat vezetve, így sok helye nem lenne a színészeknek”, ám a rádióforgalmazásban igen, így talán az éterben majd felcsendülhetnek Starbuck vagy Apollo parancsai.

Pár szóban azért térjünk ki a fejlesztőkre is. Az Auran ausztrál csapat, az iparban veteránnak számít, hiszen 1995-ben alakultak, és rögtön első játékuk, a Dark Reign: The Future of War RTS nagy sikert ért el. Azóta folyamatosan erősödnek, a jelenlegi gárda szakmai önéletrajzában olyan címek sorakoznak, mint az Asheron's Call 1 & 2, Star Wars Galaxies, Ultima Online, Mythica, Middle Earth Online, Need for Speed Underground, Magic and Mayhem. Saját Auran Jet névre hallgató motorral rendelkeznek, melynek nemrég készítették el az új verzióját, feltételezhetően ez hajtja majd a Galactica-játékot is. Jelenleg leginkább a Trainz Railroad Simulator hegesztéséről ismerhetjük a nevüket.

Nos, egyelőre ennyi a hír, képeket és egyéb anyagot még nem kaptunk, de amint befutnak, természetesen azonnal megosztjuk veletek. Reméljük a legjobbakat - addig is, ezeken a hideg téli napokon töltsünk el pár meleg, békés pillanatot Athena hadnagy társaságában...