Hivatalos bejelentést kapott a Lost Planet 3. A játék a neves első rész hagyományait viszi tovább, azaz búcsút inthetünk a közepes folytatás dzsungeleinek, hogy visszatérjünk a hóval borította planéta szörnyetegei közé. Főhősünk egy Jim nevű mechapilóta lesz, aki a Földet egy zsíros, bár meglehetősen rizikós szerződés kedvéért hagyta el, amely a még feltáratlan E.D.N. III bolygóra szólította -- bizony, a Lost Planet 3 egy előzmény, amely az első telepesek kalandjaira koncentrál.

Az akridokkal egyaránt megmérkőzhetünk hagyományos külső nézetben, illetve a hatalmas "lépegető" belsejéből is. Az előzetesekből úgy tűnik, a Capcom elég sok címből ollózta össze a játékmechanizmust -- Jim viselkedésében leginkább Nathan Drake-hez hasonlít, míg a belső helyszínek klausztrofóbiás hangulata a Dead Space és a Resident Evil szériákat idézi, sőt lesznek QTE részek is, amelyek során késünkkel kell megölnünk a ránk törő szörnyeket.

A szóló mód mellett rengeteg multis móka is vár ránk, úgyhogy egyelőre ígéretes csomagnak tűnik az új rész, ráadásul a grafikai motort is lecserélték a srácok, a Lost Planet 3 alatt ugyanis immár az Unreal 3 dolgozik. Változott a fejlesztőcsapat is, bár egyelőre ez a legkevésbé biztató pont: a hegesztést az igen gyengén szereplő Legendaryt, és a még annál is rosszabb Turning Pointot is készítő Spark Unlimited végzi...

A játék 2013 elején jelenik meg Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re.