A Firefly hivatalosan is bejelentette, hogy még idén érkezik a Stronghold Crusader II. Az erődépítős stratégiai sorozat folytatása teljesen új grafikus motort, fejlesztett mesterséges intelligenciát, és kidolgozott többjátékos módot kap.

A csapat persze nem szeretne nagyon elrugaszkodni a gyökerektől, így a Stronghold Crusader II is az első rész mechanikájára épít, csak épp mindent a négyzetre emel: több tartalom, nagyobb pályák, frissített harci interfész és még több beállítási lehetőség várható. Ami a multiplayert illeti, a hivatalos közlemény szerint visszatér a Stronghold Crusader sebes lefolyású skirmish-módja, feldobva egy sor új egységgel, karakterosztállyal, és teljesen személyre szabható várakkal.

Az nelső hivatalos trailer június 11-én érkezik, vele együtt egy sor játékkép, mely bemutatja a vadonatúj grafikusmotor képességeit. A Stronghold Crusader II az E3-on is kint lesz, méghozzá játszható formában, megjelenésére pedig 2013 karácsonya környékén lehet számítani. Érdekesség továbbá, hogy az eddigi részekkel szemben a Crusader II-t a Firefly csapata nemcsak fejleszti, de házon belül ki is adja, szóval független munkával állunk szemben. Reméljük, ez csak jót jelent, és nem egy unalmas klónnal játszhatunk majd a karácsonyfa alatt, főleg, hogy a srácok megállapodást kötöttek a Gambitous nevű játékszolgáltató céggel, hogy időnként újabb és újabb DLC-kkel tegyék teljesebbé a programot.

Jön a Stronghold Crusader II!

Stronghold Crusader II -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nem ismert