A 2007-ben megjelent képregény-feldolgozás sokak tetszését elnyerte, ám kiemelkedő sikerről nem beszélhetünk, így hát négy évet kellett várnunk a folytatásra, mely néhány játékos szemében talán kissé hátrányból indul. A fejlesztést ugyanis nem a tehetséges Starbreeze csapata végzi, hanem a Dark Sectort jegyző Digital Extremes gárdája. Egy valami azonban változatlan maradt: a fejlesztés menetét ezúttal is végigkíséri az alapanyagként szolgáló képregény írója, Paul Jenkins.

A folytatásban ismét Jackie Estacadót vehetjük az irányításunk alá, aki az első játékban történtek után már a Franchetti família első embere, ám Jenny gyilkosainak elintézése után sem lehet nyugta hősünknek, barátnője emlékei ugyanis még mindig kínozzák, és a természetfeletti ereje is szabadulni akar, mindennek tetejébe pedig a semmiből látszólag véletlenszerű támadások érik, melyek egy komplett maffiaháborúhoz vezetnek.

Az egyetlen mód, hogy rendet tegyünk és kiderítsük, mi vagy ki áll a támadások mögött az, ha újra szabadjára engedjük a Sötétséget, ami egyet jelent egy fordulatos, stílusos, és nagyon durva (bemutatkozik a quad-wielding, azaz egyszerre használhatjuk a csápjainkat és kezeinket a harcok során) kaland kezdetével, melyben mindannyian részt vehetünk idén ősszel PC-n, Xbox 360-on és PlayStation 3-on.

The Darkness 2