2fordulohighlights.jpg

Hazánk egy dologban mindenképp remekel az e-sportok terén, hiszen itthon rengeteg tehetséges szimulátor versenyző igyekszik bontogatni a szárnyait. Ehhez pedig elengedhetetlen az olyan minőségi és remek lehetőséget rejtő esemény, mint például az Oázis Computer TSRC | Odyssey Championship.

61af3a3bc8628tsrcoaziscomputerbanner1456x180.jpg

Ráadásul nem is akármilyen mezőny jött össze az immáron ötödjére megrendezett bajnokságban. Tassi Attila mellett elindult még a futamokon Kiss Norbert, Nagy Dániel, Bucsi Attila, Báldi Gergő, Tóth Dávid, Leitner Norbert, hogy csak néhányat említsünk az élmenők közül. Az utolsó fordulóban pedig egy igazi hungarikum teheti fel a pontot az i-re, nem máshol rendezik ugyanis a versenyt, mint a virtuális Hungaroringen, melyet egyébként valódi körülmények között Tassi Attila 2017-ben a TCR International Series-ben két ízben is megnyert.

“2020. áprilisában, amikor kitört a Covid, akkor azért hoztam létre, hogy szorosabb kapcsolatot tudjak ápolni a szurkolókkal, és ezt a nehéz időszakot együtt vészeljük át, miközben jól érezzük magukat! Az első, egy teljesen ingyenes tartalmú bajnokság volt, ahová több, mint 60+ ember nevezett és indult el. A második egy komolyabb, fizetős tartalmas bajnokság volt, itt 50+ versenyző mérettette meg tudását. Harmadik bajnokságunk egy kisebb felkészítő bajnokság volt a negyedik bajnokságunkra, amely kiemelkedőre sikeredett! A bajnokság főtámogatója a Expertnet | Powered by Odyssey volt. Erre a bajnokságra 81 versenyző nevezett, és az átlag indulói létszám 47 magyar simracer volt!” - osztotta meg gondolatait a bajnokságról Tassi Attila.

Emellet a mostani Oázis Computer TSRC | Odyssey Championship bajnokság negyedik fordulójában, Monzában is sikerült neki ez ismét - de ez már szimulátoron -, azonban ez sem kisebb bravúr, hiszen a TSRC (Tassi SimRacing Challenge) történetében először sikerült egy versenyzőnek mindkét futamot megnyernie. Az ilyesfajta teljesítményhez az is párosul, hogy a valódi élethez hasonlóan a szimulátoros versenyeket is nagyon komolyan veszi, illetve veszik a résztvevők, és ezért otthon is megpróbálják a lehető legjobb feltételeket megteremteni a minél jobb versenyzéshez, Attila ezért is használ 3 darab Samsung Odyssey C32G75-ös monitort.

61af393b99bbe2600752024437517837994563369965462647751156n.jpg

(Kép forrása: facebook.com/attilatassiofficial)

A bajnokságról egyébként érdemes néhány dolgot tudni, melyek miatt alapjaiban eltér az összes többi kiírástól. Például minden forduló után a legtöbb pontot gyűjtő versenyző Samsung Odyssey SSD-t kapott, MVP díjat nem nyerhet: profi-, amatőr-, hobbi-, illetve volt autóversenyző, ezzel is segítve a feltörekvő és tehetséges szimulátorozókat, és egy játékos csak egyetlen MVP díjat zsebelhet be. Miközben a Safety Cart nem a mesterséges intelligencia irányítja, hanem minden esetben Goodlike Marci terelgeti a mezőnyt, ha szükség van rá. Ezen felül minden forduló előtt neves vendégekkel vezetik fel az adott nagydíjakat egy magazinműsorban, melyben egy részletes pályabemutatót is látható. Ezeket a videókat, illetve a futamok élő közvetítéseit Tassi Attila hivatalos sportolói Facebook oldalán lehet figyelemmel követni.

Jelen állás szerint elképesztő utolsó fordulóra lehet számítani, ugyanis a tabellát 298 ponttal Tassi Attila vezeti, de csak hattal van lemaradva mögötte Tóth Dávid és Leitner Norbert. Az Oázis Computer TSRC | Odyssey Championship hatodik, mindent eldöntő futama tényleg elképesztően szoros és izgalmas lesz, és itt már nem lehet hibáznia annak, aki bajnok akar lenni, mivel néhány tizedmásodperc is az első helybe kerülhet. Kövesd élőben a Facebookon vagy nézd vissza a felejthetetlen versenyeket Attila Youtube csatornáján, és szurkolj kedvenceidnek, izgalmakban biztosan nem lesz hiány.