A Rage PC-s változata sokaknál katasztrofális állapotban leledzik, az első javítás pedig keveseknek hozott vigaszt. Ezért aztán az id Software újabb patchen kezdett dolgozni, mely több optimalizáló kódsor mellett a textúrák minőségének átállítására is lehetőséget fog adni. A legtöbb probléma ugyanis pont ezekkel van, a gépek nagy részén olyan lassan töltődnek be az objektumokat fedő képek, hogy a grafika szó szerint a szemünk láttára rajzolódik ki.

Rage JátékképekRage JátékképekRage Játékképek

Hogy a PC-s patch mennyit segít majd, kérdéses, az viszont biztos, hogy a PS3-as portra is ráférne egy kis csiszolás. Ugyan a PC-s hibák csak elvétve jelentkeznek rajta (értjük ezek alatt a fehéren villódzó képet vagy a poligonok találkozási pontjain történő összemosódást), a textúrák töltődése a Sony gépén is lassú, jelenleg tehát Xbox 360-on a legjobb a játék (persze azon is csak akkor, ha mind a három lemezt felinstalláljuk, ami felér egy örökkévalósággal).

Mindemellett új driverek is érkezőben vannak és egyre több tweak lát napvilágot a különböző fórumokon. A patch kiadásáig ajánljuk Zeroo93 kollégánk összefoglalóját, hátha a benne írtak megoldást jelentenek pár játékosnak...

A Rage-ről egyébként Chris koma írt tesztet az új PC Guruban.