Rögös volt a Diablo 3 startja, hiszen a premier pillanatában annyi ember árasztotta el a szervereket, hogy a géppark egyszerűen nem bírta a terhelést. Sok játékos hibaüzenetbe ütközött, de minimum nehézkesen tudott belépni, továbbá számos olyan esetről is hallottunk, hogy a játék összeomlott egy programhiba után, vagy rosszul kezelte a feloldott achievementeket. Válaszként a felhasználók alaposan lepontozták a játékot; jelenleg 3,6-en áll az értékelés.

A Blizzard természetesen keményen dolgozik a felmerült problémák megoldásán. A ma kiadott bocsánatkérő üzenetükből megtudtuk, hogy éjjel-nappal figyelik a szervereket, s a továbbiakban is finomítani, illetve optimalizálni fognak a gépek teljesítményén, hogy a játékosok nyugodtan tudjanak elmerülni a várva várt programban.

Jó hír, hogy május 15-én már viszonylag zökkenőmentesen működtek a szerverek, ám még mindig van min javítani, így ameddig nem tökéletes minden, nem próbálhatjuk ki a valódi pénzzel működő aukciósházat. A rendszer eredetileg május 22-én indult volna, de a premierre csak később fog sor kerülni.