Az Assassin’s Creed-film 2016. december 21-én kerül bemutatásra, jelentette be a főforgalmazó Fox. A film egy héttel a jövőre betervezett első Star Wars mellékfilm után tör be a mozikba – mit mondhatnánk, sok szerencsét kívánunk!

Magáról a filmről egyébként nem tudni sokat. Egyelőre pontos címe sincs, mindenki csak Assassin’s Creedként hivatkozik rá, ami azonban szinte biztos, hogy munkacím, és legalább egy alcímmel kiegészül majd. A történet szintén homályba burkolózik, mindössze annyit lehet sejteni, hogy köze lesz a játékok keretsztorijához, azaz a genetikailag kódolt emlékezet (ilyen a valóságban egyébként nem létezik) képeinek újraéléséről lesz benne szó. Erre Michael Fassbender utalt egy interjúban, akit a főszerepre szerződtetett a Ubisoft.

Bizony, a Ubisoft: a hatalmas játékkiadó nagyon fél a licenc elherdálásától (mi tagadás, a Perzsia hercege óta van is rá oka), így a színészekkel saját szerződéseket kötött, és az írókat is rövid pórázon tartotta, nem beszélve a stúdióról, amit le is cserélt nemrég. Eredetileg a Sony készítette volna a filmet, de a franciák elvették a projektet a japán mogultól, és az amerikai Foxhoz vitték azt, eddig be nem jelentett okok miatt (egyébként lehet, hogy jól jártak, mert a Sonyt nemrég hackertámadás érte, ami miatt a stúdió jövőbeli tervei szinte maradéktalanul szivárogtak ki). A migráció miatt az idén év végére ígért premier egy évet csúszik, de reméljük, ez csak jót tesz a kész filmnek.