A PlayStation 3 hivatalos oldala napokkal ezelőtt már lelőtte a poént, így senkit sem érhet meglepetésként a hír, miszerint jön a Mass Effect 3 új ingyenes DLC-je, a Rebellion Pack. A korábbi információk igaznak bizonyultak, vagyis tényleg két új multiplayer pályát, három új fegyvert és hat játszható karaktert kapunk.

A felhozatalt a festői zuhatagok által körbevett Firebase Jade és a Thessian központjában elhelyezett Firebase Goddess bővíti, ahol kipróbálhatjuk az új fegyvereket (Cerberus Harrier Assault Rifle, Reegar Carbine Shotgun, Krysae Sniper Rifle), és a Vorcha Sentinelt vagy Soldiert, a férfi Quarian Engineert vagy Infiltratort és az Ex-Cerberus Vanguardot vagy Adeptet.

A DLC továbbá változtat a meccsek menetén is, mégpedig úgy, hogy a harmadik, a hatodik és végső, tizedik körben kapunk egy-egy véletlenszerűen kiválasztott, csapatmunkát igénylő feladatot, illetve megnyílik egy negyedik férőhely a képességeink között, s amit ide pakolunk, az nem tűnik el a meccs végeztével.

Jövő kedden jön a következő DLC a Mass Effect 3-hoz

Még valami: a hétvégén újabb Bounty Weekend lesz. Az Operation SHIELDWALL keretében az a feladatunk, hogy 50.000 karaktert vigyünk át a szólista módba, az egyéni feladat pedig az, hogy három karakter tüntessünk ki. Mivel a múlt heti Operation SILENCER kudarcba fulladt, ha reaperek ellen harcolunk, több Banshee-ra számíthatunk, sőt a másik két frakció sorai közt is feltűnhetnek ezek a rettegett ellenfelek.