Igaz ugyan, hogy hagyott némi kívánnivalót maga után a Mafia-sorozat második része, és, hogy egy olyan játékvilágot vártak a játékosok, amiben van is mit csinálni, nem pedig csak egyik pontból a másikba furikázni, illetve az is igaz, hogy sokan még most is az első részt tarják az etalonnak. Ha azonban eltekintünk ezektől a hibáktól, akkor egy igazán kiváló történetet kaptunk az amerikai szervezett bűnözéséről, jó karakterekkel, a lehető legkorhűbb körítésben.

A sorozat lelkes rajongói tábort tudhat maga mögött, amelynek tagjai most nagyon örülhetnek, hiszen a cseh Eurogamer információi szerint a 2K Czech már elkezdte a munkálatokat a Mafia 3-on. A füles szerint a játék eredetileg erre a konzolgenerációra jelent volna meg, de a csapat (vagy éppen a kiadó) úgy döntött, hogy inkább kivárják a következő generációt, aminek egyelőre hivatalosan csak egyetlen tagját ismerjük, így optimistának tűnik az informátor azon kijelentése, miszerint jövőre már megjelenhet a játék -- ugyanakkor nem tudni, hogy mióta készül a folytatás...

A 2K Games szóvivője az esettel kapcsolatban az ilyenkor szokásos sablonszöveget mondta el, tehát pletykákat és spekulációkat nem kommentálnak.