• ESRB besorolást kapott a Just Cause 4
  • Az elvárható figyelmeztetéseken (vér, erőszak, durva nyelvezet) túl azonban a játékon belüli vásárlások is szerepelnek az adatlapon
  • Ez azonban nem csak mikrotranzakciókra, hanem DLC-re, szezonbérletre is utalhat

Az idei ünnepi szezonban debütál az Avalanche őrülten pörgős, robbanással és tornádókkal teletömött akciójátéka, a Just Cause 4, ennek megfelelően pedig a program nemrég megkapta az ESRB besorolását is, mely M lett. Ha ránézünk az adatlapra, első pillantásra nem látunk rajta semmi furcsát, vérre, erőszakra és durva nyelvezetre figyelmeztetnek az illetékesek. (Ha pedig már arra jártok, érdemes lehet a Rating Summaryt is elolvasni, szerintem ilyen szárazon még senkinek sem sikerült összefoglalnia a Just Cause sorozat lényegét.)

Azonban ha kicsit lejjebb tekintünk, bizony a játékon belüli vásárlás is ott szerepel a figyelmeztetések listájában. Bár a mikrotranzakciók inkább még multiplayer és free-to-play játékokban hódítanak, azért néha már az egyjátékos programokban is felütik a fejüket, és lehet, hogy a Just Cause 4 esetében sem lesz másként. Érdemes lehet viszont megjegyezni, hogy az In-Game Purchases kifejezést az ESRB nem csak a mikrotranzakciókra, hanem a DLC-kre és a szezonbérletre is használja, szóval lehet, hogy ezúttal is valami ilyesmről van szó.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!
Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon