• Idén decemberben jön a Just Cause 4
  • A fejlesztők pedig ezúttal igyekeztek Rico karakterének is némi mélységet adni
  • Így a főszereplő sokkal emberszerűbb, sokkal hihetőbb lesz

A Just Cause kapcsán az embernek valószínűleg előbb jut eszébe a féktelen tombolás és az őrült mutatványok, azonban úgy tűnik, a sorozatot jegyző Avalanche Studios úgy döntött, ideje egy kicsit komolyabb irányba elvinni a szériát. Legalábbis erről tanúskodik egy nemrégiben megjelent videó, melyben a fejlesztők arról beszélnek, hogy próbálták Rico karakterét kicsit elmélyíteni.

just-cause-4-03.jpg

Rico egészen eddig maga volt az akcióhős két lábon járó definíciója. A Just Cause játékok főhőse gond nélkül lőtt rommá, robbantott fel és vert szét bármit, ami a szeme elé került, és közben még arra is volt ideje, hogy repülés közben vadászgépeket térítsen el, vagy nukleáris rakétákon lovagoljon. Ez azonban változni fog most, ugyanis a fejlesztők próbálták Rico egy sebezhetőbb, reálisabb, emberibb oldalát bemutatni, úgy, hogy közben nagyobb hangsúlyt fektetnek a motivációira is.

just-cause-4-04.jpg

Aggodalomra azonban semmi gond: ez nem azt jelenti, hogy a régi Rico eltűnne, ahogy azt a videóban is kiemelik, pusztán kap egy realisztikusabb oldalt is. Külön érdekesség, hogy a fejlesztők szerint a játékban elsődleges nemezisünk az időjárás lehet, hiszen az már az első három részben is kiderült, hogy a golyók vagy rakéták nem jelentenek ránk komolya veszélyt, ellenben azt még senki sem tudja, mi történne, ha Rico nekimenne egy tornádónak. Nos, erre a kérdésre legkésőbb december 4-én választ kaphatunk, hiszen akkor jelenik meg a Just Cause 4 PC-re, PS4-re és Xbox One‑ra.