A többjátékos mód neve Fragile Alliance, azaz "törékeny szövetség", ami tökéletesen jellemzi az ötletesen kidolgozott játékrendszert. A felállás hasonló, mint a sztorimódban, itt is csapatban kell dolgozni (ennek nagysága 4-8 fős lehet, velünk együtt), hogy a lehető legtöbb pénzt tudjuk ellopni. Egyelőre egy pályáról tudunk, aminek a neve Withdrawal, ez alapján mutatom be a játékmódot.

Kane & Lynch - többjátékos mészárlásKezdésnél, az első körben, nem választhatunk felszerelést és csapatot sem, egyszerűen a kirabolandó célpont előtt rak le a gép és onnantól vehetjük kezünkbe az irányítást. A feladat egyértelmű: minél több pénzt zsákmányolni, majd eljutni a járművünkhöz, amivel elmenekülünk (ezek 3 és 7 perc között érkeznek meg valamikor, attól függően, hogy állítja be a szerver). Igen ám, de ez korántsem könnyen teljesíthető. Kezdve mindjárt azzal, hogy ott vannak a biztonsági őrök és a náluk jóval nagyobb kihívást jelentő SWAT egységek, akik mindig gyorsan ott teremnek a helyszínen - de ennyivel nincs vége szenvedéseinknek, mert akár saját társunk is lepuffanthat!

Kane & Lynch - többjátékos mészárlásBizony, el is lehet árulni a csapatot, főleg azért, hogy nekünk több pénz jusson majd a végén, hiszen a megszerzett szajré egyenlően oszlik meg azok közt, akik élve kijutnak. De ha a másik ellen fordulunk, akkor árulóvá válunk, és ezt mindenki jól látja majd a minitérképén és a fejünk fölött is ott díszeleg majd egy felirat, sőt vérdíjat is kitűznek ránk. Tehát ha egy csapattárs vagy egy zsaru (erről mindjárt) megöl, kapnak egy kis extra pénzt. A következő körben pedig a többiektől távolabb éledünk fel az elején és fekete pólóban leszünk, hogy mindenki tudja, nem árt odafigyelni ránk. Végül még egy dolog, ami lehet előny és hátrány is: a kör végén nem az összes pénzből kapjuk meg a jussunkat, hanem annyival fejezzük be, amennyi nálunk van, és ez a helyzettől függ majd, hogy több vagy kevesebb lesz-e, mint az osztalék.

Megemlítettem a rendőröket, hiszen közéjük is be lehet kerülni. Hogyan? Nagyon egyszerű: meg kell halni. Ugyanis az első halál után átkerülünk hozzájuk, a második után viszont már csak nézni tudjuk a meccset (spectator mód). Ha egyenruhába bújunk, sem kell lemondani a dollárkötegekről, mert az útközben elszórt pénzt is felszedhetjük, illetve a vérdíjat is megszerezhetjük. Álljon meg a menet, honnan szóródna el a zöldhasú, csak nem lyukaskezűek a tolvajok? Sajnos nem, de ha találat éri őket, akkor bizony nem csak az életerejük csökken, hanem a zsebük vastagsága is, mi pedig becsületes SWAT-tiszt módjára felszedegetjük, ne szemeteljenek itt. Ez a környezet tisztaságán kívül azért is fontos, mert a ranglistán a pénzmennyiség alapján mozdulhatunk előre avagy hátra.

Kane & Lynch - többjátékos mészárlásNem kell feltétlenül megölni valakit ahhoz, hogy elejtsen abból, amit elrabolt, elég csak apróbb sebeket ejteni rajta, hogy úgy hulljon utána a lóvé, mint a zápor. Összesen 1.5-2 millió dollár lesz a bankokban, sokfelé elhelyezve, ebből kell a legtöbbet megkaparintani, ami már csak azért is nehéz lesz, mert nem biztos, hogy mindet megtaláljuk. Főleg akkor, ha nem is csinálunk semmit, csak lapítunk és megvárjuk, hogy a többiek véres verítékkel összegyűjtsenek minél többet, majd mi is bevágódjunk a furgonba a végén. Persze ezzel valószínűleg kivívjuk társaink ellenszenvét, akik minden bizonnyal rövidesen hidegre tesznek majd ilyen húzások után.

A megszerzett vagyont gyorsan el lehet majd verni két forduló között, hogy ütősebb felszerelést vásároljunk, ami úgy néz ki, hogy három csomagból áll: közepes, nehéz, speciális (az ár pedig 30 és 90 ezer dollár között mozog, egyre jobb védőfelszereléssel és fegyverekkel). A gyilkolóeszközök között nagy különbség nincs, ha épületen belül használjuk őket, viszonylag gyorsan leterítünk bárkit, főleg ha pontosak is vagyunk. Kint viszont, különösen ha a menekülő kocsit akarjuk szétlőni, hogy megakadályozzuk a többiek menekülését, már fontos lesz, mert elég sokat bírnak majd azok a járgányok.

Nos, egyelőre ennyit sikerült kideríteni ezen - eddig igencsak meggyőzőnek látszó - akciójáték online módjáról, de még nem tudunk mindent, ezért ugrásra készen várjuk az újabb morzsák felbukkanását, hogy minél hamarabb megoszthassuk őket veletek.