Tegnap a QuakeConon a Bethesda bejelentette, hogy a Skyrim: Dawnguard DLC végre megvásárolható PC-re a Steamen. A vámpírvadászos kiegészítőt eddig csakis az Xbox 360-as játékosok nyüstölhették, és egy darabig úgy tűnt, hogy a PC-s megjelenés elmarad -- szerencsére nem így lett, a pakkot most már meg lehet vásárolni, noha hazánkban csak trükkökkel érhető el a Steamen (maga a Skyrim sincs fent rajta hivatalosan). A Dawnguard nem olcsó, 19,99 euró / dollár, igaz, a TES-sorozat rajongóinak minden bizonnyal megéri a befektetést a sok-sok extra óra.

És hogy mi a helyzet a PS3-as változattal? Nos, a Sony konzoljának tulajdonosaira eddig is rájárt a rúd, lévén a játék náluk még mindig szaggat és hemzseg a hibáktól. Erre tessék, még a Dawnguard sem jön ki rá "időben". A Bethesda elnézést és türelmet kér, ígérik, hogy jön a PS3-as DLC, és sajnálják, hogyha korábban csalódást okoztak.

A Skyrim: Dawnguard DLC-t egyébként már letesztelte a PC Guru csapata, részletes beszámolónkat az augusztus 9-én megjelenő, friss számunkban olvashatjátok majd el.