Az internet két legnépszerűbb letöltőoldala, a Good Old Games és a Steam is akciót hirdetett, mely egészen január harmadikáig tart. Mindkét oldal hatalmas kedvezményekkel csalogatja vásárolni a játszani szerető időst és fiatalt. A GOG teljes katalógusa 25-től 40%-ig tartó kedvezményekkel vásárolható meg, kivéve azokat a játékokat, amelyek decemberben jelentek meg a kínálatban. A klasszikus Fallout összes része például 3,89 dollárért kapható -- ez egészen kiváló ajánlat egy kiváló játékért. A GOG ráadásul különleges versenyt hirdetett, melyben egy ingyenes játékot lehet nyerni. A verseny lényege, hogy az üzemeltetők "karácsonyi hangulatba" állították egyes játékaik képernyőképeit. Ezeket a képeket kell megtalálni és elküldeni válaszként a users@gog.com címre. Hajrá! A verseny január elsejéig tart, szóval van idő átbogarászni a több száz képet.

A Steam több mint hatszáz játékot kínál változó, de akár 80%-os kedvezménnyel is. Így a Stalker két euróba sem kerül, 540 forintot pedig érdemes kiadni ezért a játékért -- én már meg is vettem. De hogy fokozzam az érdeklődést: a Mirror's Edge 3,74 euró, a Star Wars Jedi Knight Collection Pack valamivel kevesebb, mint 10 euró, és ezért az árért öt klasszikus SW játékkal lesz gazdagabb az ember. A Steamen azonban pár akciós ajánlat csak holnapig tart, így érdemes gyorsan elnézni az oldalra, és kiválasztani azokat a programokat, amikre régóta fájt a fogunk, de az áruk miatt eddig nem nagyon voltunk hajlandóak megvásárolni. Boldog, játékokban gazdag karácsonyt kívánok mindenkinek!

]{iegészítés: Akik a független / casual játékokat szeretik, azoknak érdemes ellátogatniuk a PopCap Games oldalára is, ahol december 27-ig 50%-os kedvezménnyel lehet bezsákolni olyan addiktív csudákat, mint a Plant versus Zombies, a Zuma's Revenge, a múltkori számunkban bemutatott Peggle, vagy a Bejeweled 2. Egyébként a Steamen is lehet hasonló csemegét találni: a fantasztikus Braid például csak most, csak nektek 2,24 euróba kerül... (]{redenc)