• Nagyon kemény feladvánnyal készült a DICE
  • A Battlefield 4 ingyenes pályája rejtette az easter egget
  • Különleges álca a jutalom az erőfeszítésekért

A Battlefield 4 megjelenése óta nagy hagyománya van annak, hogy a megszállott rajongók minél gyorsabban megtalálják a fejlesztők által elrejtett meglepetéseket, vagyis easter eggeket. Emlékezetes lehet a Megalodon utáni kutatás, vagy ott vannak a kisebb, de nem kevésbé nehezebbb Phantom feladványok -- most azonban az eddigi legdurvább, legjobban rejtett kincset sikerült megtalálni.

Az easter egg a nemrégiben kiadott Dragon Valley pályán található meg, ahol előbb egy morzekódot kell megfejteni (ezt egy lámpa küldi), majd az ördögi módon elrejtett kapcsolókat megtalálni -- ezekből összesen hét van, amelyek fel-, illetve lekapcsolják a pálya központi épületén felakasztott lámpákat.

A kihívást az jelenti, hogy a kapcsolók funkciója, és a kezdéskor világító lámpák mindig változnak, így sok-sok kísérletezgetésre van szükség, a feladat ugyanis az, hogy a kapcsolók helyes kombinációjával az épület összes lápmáját felkapcsoljuk -- ezzel azonban csak a feladvány fele van meg. Ha minden lámpa ég, akkor egy újabb, megfejtésre váró morzekód érkezik, ami egy kis találós kérdés. Ez a Zavod: Graveyard Shift északi részéhez vezet, ahol egy bizonyos kőhöz simulva meghallgathatunk egy lelassított felvételt. Tudtuk még követni?

A felvételt normál sebességre gyorsítva a Battlefield Friends Little Birdy Legs „slágerét” kapjuk. Ez nem véletlen, az előző körben megfejtett morzekód ugyanis ennek a dalnak a leghosszabb szavát és az azt követő szó szorzatát kéri. A szavak betűinek numerikus értékét kell összeszorozni, és meg is van a kód (83980800000), amit a Dragon Valley pályán kell beütni a morzekóddal kommunikáló lámpa mellett lévő oszlop oldalán. Na, mindjárt kész.

A kódot beírva a lámpa megint „megszólal” és ezúttal már egy konkrét üzenetet ad. Azt mondja, hogy ranked conquest large játékmódban a pálya észak-nyugati részéhez kell mennünk, ahol két perc várakozás után a víztorony lábán megjelenik egy gombsor, amin be kell pötyögni egy egyedi kódot. Ezt a kódot az üzenet tartalmazza, de ezt csak az a felhasználó használhatja, aki egy lépéssel ezelőtt beírta a kódot. Más szóval, a rohadtul nehéz feladvány telesítéséért csak egy ember kap jutalmat.

És, hogy mi a jutalom? Nos, az erőfeszítésekért egy különleges álca üti a játékosok markát, egy olyan, amit eddig csak a DICE LA fejlesztői ölthettek magukra. 

Webshop ajánló
Battlefield 4
  • PC