Ken Levine az ipar egyik legjelentősebb figurája, valódi profi, akitől az ember nem is vár kevesebbet, mint hogy minden egyes munkájával rányomja bélyegét a játékvilágra. Így tett a System Shock 2-vel, a BioShockkal, s minden bizonnyal erre készül a BioShock: Infinite-tel is. Most viszont a filmekről elmélkedett kicsit, mert bár a BioShock-mozi még messze van és sok a kérdés körülötte, Ken bízik benne, hogy lesz.

Bioshock JátékképekBioshock JátékképekBioshock Játékképek

"Az Infinite az én játékom. Jó érzés leülni a többiekkel és megtárgyalni, hogy mit csináljunk eztán, de a nap végére mégis csak én döntök. Viszont ha valaki más munkájából csinálnék játékot, akkor kéne valaki, aki megmondja, hogy »ez idegen a franchise-tól, ez meg nem«. Szóval ez volt a szerepem a filmben."

Legalábbis a Gore Verbinski-féle változatban, ami egy R-es besorolású (tehát felnőtt közönségnek szánt) horror lett volna, brutális költségvetéssel, s melyet a válságra hivatkozva nem készített el a stúdió. Ellenben a projekt most is él, Ken szerint pedig jó kezekben van.

"Úgy döntöttem, hogy inkább forgatókönyvet írnék, ez viszont egy felelősségteljes munka és nem jutna időm mellette, hogy igazgassam a BioShock univerzumát."

Magyarra fordítva lehet, hogy lesz film, és az sem elképzelhetetlen, hogy Ken Levine írja majd -- bár jobban meggondolva nem túl valószínű, mert a filmstúdiók nem szeretik, ha külsős emberek dolgoznak a dollármilliókat felemésztő projektjeiken.