Ken Levine az IndustryGamersnek adott interjújában beszélt az FPS-ek sikeréről. Az Irrational Games feje szerint ez a műfaj attól olyan népszerű, hogy mindennél intenzívebben kommunikál a játékosokkal.

"Furcsa dolog más cipőjébe bújni. Gyerekként folyton ezt csináljuk, felnőttként azonban egyre nehezebben megy. A játékok viszont pont a megfelelő helyen fejtenek ki nyomást annak érdekében, hogy újra gyerekként élvezzük a játszást, mint cselekvést. Nem csak egy szórakoztató nézőpontból élvezel valamit, hanem valaki más személyiségét veszed át, ez az, amit gyerekként olyan hatalmas élmény. A játékoknak hála pedig felnőttként is ledönthetjük a magunknak állított falakat."

Magyarul Ken szerint az FPS-ek azért jók, mert teljesen beszippantanak minket, és a gyerekkori játék emlékeit idézve válnak élvezetessé. Levine bizonyára tudja, mit beszél, mert rengeteg klassz FPS-en van túl, most pedig épp a BioShock Infinite-en dolgozik, ami valószínűleg 2012-ben kerül a boltokba. (Az adatlap és a képek is ebből a játékból valók.)