• A Kena: Bridge of Spirits a Game Informer legújabb címlapsztorija
  • Friss információk derültek ki a játékról

A júniusi PS5-bemutató egyik legfelkapottabb játéka a szó szerint mesésnek ígérkező Kena: Bridge of Spirits volt, melyről most további infókra derült fény, hiszen az Ember Lab játéka lett a Game Informer magazin legújabb címlapsztorija.

kena-bridge-of-spirits-uj-reszletekre-derult-feny-a-ps5-re-keszulo-meses-jatekrol.jpg

Megtudtuk, hogy a Kena nem open-world felépítésű lesz, hanem egy központi helyszínről, a faluból indulva fedezhetjük fel az egyes régiókat. Hogy mennyi időt követel egy végigjátszás, azt nem árulták el a készítők, csak annyit, hogy egy hétvége alatt kényelmesen teljesíthető lesz – cserébe nem is lesz teljes árú a játék.

A trailerben is látott kis fekete lények neve Rot, őket kell majd összegyűjteni a világban, akik aztán segíteni is fognak nekünk a harcok, illetve egyszerű logikai feladványok során. Összesen 100 darab lesz belőlük szétszórva, a PS5-verzióban pedig az összes látszódni is fog egyszerre a képernyőn.

A Kena: Bridge of Spirits legfőbb inspirációs forrásai játékok terén a The Legend of Zelda, a helyszíneket illetően pedig Japán és Bali voltak, vagyis keleti hangulatú pályákra számíthatunk. Ami pedig a harcot illeti: Kena botja gyengébb, erősebb és tölthető támadások kombinációjára lesz képes, de egy későbbi fejlesztéssel íjat is varázsolhatunk belőle, ami kihasználja majd a PS5 DualSense kontrollerének programozható ellenállású ravaszát is.

Az Unreal Engine 4 által hajtott Kena: Bridge of Spirits a tervek szerint még az idén megjelenik, méghozzá PS5 mellett PC és PS4 platformokra is.