• 2023 elején debütálhat a mozikban Gauder Áron (Nyócker) Minden a rokonom c. filmje
  • Ami párhuzamosan mutatja be az indián teremtéstörténetet és az őslakosok modern életét  

Gauder Áron Nyócker című egészestés animációs munkájával robbant be a köztudatba 2004-ben. Akkor a média jelentős szereplői ítélték el már megjelenése előtt az obszcén hangvételű opuszt, pedig Gauderék nemzetközi mércével mérve is jelentős filmet tettek le az asztalra, ami stílusában viszonylag hamar reagált a Tarantino-Guy Ritchie verte hullámokra. Azóta a családok számára emészthetőbb alkotásokkal próbálkozott (A kőbaltás ember, Kojot-filmek), most pedig a Nemzeti Filmintézet jelentése szerint új rendezéssel készül.

largeminden-a-rokonom-01.jpg

A Minden a rokonom az indiánok múltját és jelenét kapcsolja össze: az indián teremtéstörténet megidézése mellett, amikor az állatokkal benépesített misztikus világban az első teremtmények keresik a helyüket, láthatunk modern szituációkat is. Napjainkban az otthonukat féltő őslakosok az olajvezetékek lefektetése ellen küzdenek.

largeminden-a-rokonom-02.jpg

A kalandos világot bemutató film rendezője elárulta, hogy gyerekkorában még nem ismerték Batmant, ezért minden fiú indián vagy cowboy akart lenni, amihez Gojkó Mitic easternjei (a közép-európai westernek gyűjtőneve) és Karl May regényei (pl. Winnetou, Az Ezüst-tó kincse, Az olajkirály) szolgáltattak inspirációt. A tervek szerint 2023 elején debütál mozikban a Minden a rokonom. Ti megnézitek majd?

largeminden-a-rokonom-05.jpg
(A képek forrása: Film.hu)