• A Half-Life 2: Episode Fouron az Arkane Studios dolgozott
  • Az Episode Two előtt játszódott volna Ravenholmban
  • Spin-off történetnek szánták
  • 2007-ben törölték a projektet

Nagy a valószínűsége annak, hogy Half-Life 2: Episode Three már soha az életben nem készül el, és csak reménykedhetünk, hogy unokáink már játszhatnak a Half-Life 3-mal – a reményt táplálják az olyan események, mint a mai, amikor csak úgy felbukkan a játék címe valahol.

Az viszont hót ziher, hogy az Episode Four sohasem készül el. A Return to Ravenholmnak is nevezett programot a Valve az Arkane Studiosszal közösen készítette, és először 2006-ban hallhattunk róla pletykákat, de mint utólag kiderült, 2007-ben a kukában landolt a projekt. 2013-ban kerültek először felszínre képek a játékból, s most, az Arkane egykori alkalmazottjának, Robert Wilinskinek köszönhetően újabb képek láttak napvilágot. A környezetért felelős művész portfóliójából halászták elő az anyagot egy másik törölt játék, a The Crossing képeivel együtt (a lenti galériában az utolsó két kép a The Crossingból van).

A Half-Life 2: Episode Four valójában spin-offnak készült, olyan történetnek, ami független Gordon Freeman sztorijától. Cselekményében megelőzte az Episode Two-t, és az alapjáték egyik leghangulatosabb területén, a zombik lakta, kihalt Ravenholmba kalandozhattunk volna, természetesen jobban felfedezve a kis európai falut.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!