George R. R. Martin monumentális regényciklusa, a Tűz és Jég dala tehát immár hazánkban is népszerű, köszönhetően elsősorban az HBO zseniális szériájának, mely az első kötet, a Trónok harca alapján készült. Amikor pár éve a Cyanide Studio megvásárolta a játékadaptáció jogait, még nem volt ennyire felkapva a dolog, így aztán mondhatjuk, hogy a francia srácok jó érzékkel csaptak le a lehetőségre, a Focus Home Interactive pedig ugyanilyen remek döntést hozott, amikor felvállalta a kiadást. A bevezetőben említett első játék egy stratégiai cím volt, amely ugyan nem aratott elsöprő sikert, a fejlesztőcsapatnak azonban van még lehetősége a javításra – például az idén érkező akció/RPG-ben.


A játék nem a könyveket dolgozza fel, egy új történetet kapunk, amely persze illeszkedik az univerzumba -- erre garancia a szerző, hiszen a forgatókönyvet maga Martin felügyeli. A mintegy 30 órányi kalandozás során két karaktert irányíthatunk, egy párhuzamos sztoriszálban. Egyikük Mors, az Éjjeli Őrség felesküdött tagja, másikuk a pap Alester, aki hosszú száműzetés után most tér vissza Westerosba, megváltást keresve. Robert Barethon király Segítője épp visszaadta lelkét a teremtőnek, hőseink pedig rögtön egy, a királyságot fenyegető összeesküvés közepén találják magukat. A nagyívű történet során bejárjuk velük a birodalom jól ismert helyeit, többek között a Falat és környékét, vagy épp a Koronaföldek központját, Királyvárat, miközben ismerős arcokkal találkozunk, akik között ott lesz Cersei királyné, Varys, a Pók, illetve Jeor Mormont, az Éjjeli Őrség parancsnoka is, akiket a tévészéria alapján mintáztak meg, és az Unreal 3 motor segítségével keltettek életre a készítők.


A játékmenet kölcsönzi a klasszikus, akcióközpontú RPG-k elemeit: megválaszthatjuk kasztunkat, harci stílusunkat, mindehhez vásárolhatunk vagy zsákmányolhatunk megfelelő felszerelést, és gyűjtögethetjük a tapasztalati pontokat, hogy új képességeket sajátítsunk el vagy fejlesszük a meglévőket. Az epikusnak ígért csaták közben lelassíthatjuk az időt, hogy a szituációt kielemezve kiválaszthassuk következő lépésünket -- de persze nemcsak a nyers erőnkre lesz szükség, hiszen Westeros világában a politikának, intrikának, diplomáciának épp olyan fontos szerep jut, mint az éles kardnak.


A Game of Thrones 2012 elején (a jelenlegi tervek szerint májusban) jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra.