A Knights of the Old Republic 2 és a Neverwinter Nights 2 fejlesztőinek legújabb kalandjátékában Michael Thorton bőrébe bújunk, akit egy rosszul sikerűt küldetése után a felettesei elárultak, ám Michael sem rest, és beveti a híres alfa protokollt, hogy kiderítse, ki áll az összeesküvés mögött. Héroszunkat a készítők James Bond, Jack Bauer, és Jason Bourne keverékeként írták le, ugyanis csak rajtunk áll, miként oldunk meg egy-egy küldetést. Az Obsidian kalandjátékok terén szerzett tapasztalatának hála megvan az a lehetőségünk, hogy finomkodva, a régi Bond módjára szerezzük meg az áhított információt, de akár Jack Bauer-stílusban addig üthetjük a szerencsétlen áldozatunkat, ameddig nem beszél.

Jó kalandjátékhoz híven csavaros történetre kell még számítanunk -- melynek során egzotikus helyszínekre jutunk el --, na meg egy robusztus fejlesztési rendszerre, amivel különböző irányokba szakosodhatunk. Ha úgy tartja kedvünk, lehetünk fegyvervirtuózok vagy a közelharc mesterei, de a harmóniára is törekedhetünk, legalábbis a képességeink tekintetében.

A játék Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re fog megjelenni, de csak októberben, ugyanis a kiadó Sega nemrég elhalasztotta a debütálást. Okokat nem adtak meg, de úgy tudjuk: a játék munkálatait rosszul érintette, hogy leállították az Aliens RPG fejlesztését, aminek köszönhetően pár munkást ki is kellett rúgni.