Már az idejét se tudom, mikor röppent fel az első jótékony hír, miszerint egy tehetséges török rajongó, Osman Günyaz nekilátott egy mindent felkaroló Star Wars mod készítésének, mely mind a hat mozifilm eseményeit feldolgozva került volna monitorunkra, a remek Jedi Academy játék modifikációjaként. Hosszú éveken át zajlott az állítólagos fejlesztés, és ezalatt rengetegszer bejelentette az úriember, hogy a mod elkészült, már csak napok kérdése a megjelenés. Mindez 2008 január elsejéig tartott, mikor is úgy tűnt, végre tényleg megjelenik a cucc, ami nem mellesleg mindvégig úgy lett elterjesztve, hogy teljesen ingyenes lesz!

Kész átverésMindezidáig nem mertem hírt adni a félelmemről, miszerint ez a projekt szerintem az év átverésének is titulálható, hiszen mikor már tényleg ki kellett volna adni a Knight of the Force-t, egy furcsa hír került ki a "hivatalos" weboldalra, miszerint a rajongók kérésének eleget téve eredeti dobozos verzió is készült az amúgy ingyenes modból, melyet 100 dolcsi (!!!) fejében a világ bármely pontjára kipostáznak. A 100 dollár nem a játék ára, hanem a kezelési, postázási és dobozolási költségeket takarja. Természetesen nem próbáltam ki, hogy megkapnám-e a pénzemért a játékot, de ha így lenne, nyilván lenne bármi nyoma az éteren a mod létezésének, de nincs. Sőt, a vásárlásra buzdító hír kommentjeinek mindegyike a mod megjelenése előtt érkezett, és egy árva benyögés sincs 2008. 01. 01 után, mely az elkészült produktum kipróbálásáról, élménybeszámolóról szólna. Miért? Mert nem lehet kommentelni és a fórum sem üzemel!

Nyugtalanítóan furcsa dolgok ezek, és szerény véleményem szerint a török srác rászedett minket (isten adná, hogy ne legyen igazam!), hiszen minduntalan hangoztatta, hogy maga a mod ingyenes (csak éppenséggel letölteni nem lehet), és a 100 dollár mondhatni a postaköltséget takarja - így a hatóságok felé "tiszta" marad az ügy. Úgyhogy ezek után mindenki jól gondolja át mielőtt elutalná az összeget egy esetleges fantom modért.