A Variety ma leközölt cikkében értesültünk arról az örömteli hírről, hogy a Dead Space film hamarosan révbe ér, ugyanis már megvan a rendező, D.J. Caruso (Sasszem, Disturbia) személyében, sőt a két producer, Marty Bowen (Twilight, Gears of War) és Wyck Godfrey (AVP: Alien vs. Predator, Én, a robot, Gears of War) is készen áll a munkára, így már nincs más hátra mint megtalálni a megfelelő írót, megbeszélni a partner EA-vel, hogy milyen legyen a film, és már lehet is házalni a cucc-cal. A Variety szerint erre még idén szeptemberben sor kerülhet, ám a kész film még nagyon messze van, hiszen sokáig tart egy egész estés mozi leforgatása, arról nem is beszélve, hogy ez egy sci-fi, tehát rengeteg különleges díszlet és utómunka is kell, éppen ezért még nem tudunk egy hozzávetőleges premierdátumot sem mondani.

A Variety egyébként azt is megtudta, hogy az EA még két Dead Space játékot fog elkészíteni, ám ennél többet nem árultak el, de ha lesz fejlemény ezzel vagy a filmmel kapcsolatban természetesen írunk.



]{iegészítés: A Comic-Conon pénteken volt egy EA-előadás, "A horror videojáték készítés művészete" címmel, amelyen a Dead Space: Extraction producerét, Steve Papoutsist arról kérdezték az újságírók, a cím valóban Wii-exkluzív-e, mire ő  talányosan annyit felelt: "érdekes kérdés, egyelőre igen...". Hozzátette, egy iPhone változat elég klassz lenne, de kábé ennyiben is hagyta a dolgot, így aztán még az is lehet, hogy előbb-utóbb más platformokra is megérkezik az eredeti játék és a készülő animációs film, a Downfall előtt játszódó, egyelőre tehát kizárólag nintendós, szeptember végén, október elején megjelenő, túlélő horror témájú rail shooter. Egyébként erről még annyit árultak el a készítők, hogy nagyon figyeltek arra, nehogy ütközzön a Dead Space sztorivonalával, és hogy siker esetén szó lehet egy újabb animációs filmről, de ez még tényleg a jövő zenéje. (]{redenc, forrás: Nintendo Everything)