A nemesen egyszerű Epilogue címből kitalálható, hogy a DLC közvetlenül az alapjáték befejezte után veszi fel a történetszálat, és az új dialógusok által mélyebb betekintést enged Prince és Elika kapcsolatába, valamint új területekre kalauzol el minket, ahol kamatoztathatjuk az új képességeinket.

A csomagban Elika egy olyan új képességgel (Energize) bővül, amivel a sérült pályaszakaszokat egy rövid időre „begyógyíthatja”, ezzel lehetővé téve, hogy átszaladjuk rajta, a bátor hercegünk pedig egy új speciális támadással (Sprinting Clash ) gazdagszik, aminek jó hasznát vesszük majd, hiszen az epilógusban az ellenfelek sokkal szívósabbak lettek. Ez az ellenállóság pedig fokozottan igaz az új főellenségre, a Shapeshifterre, aki a játék két legveszélyesebb figurája, a hunter és a warrior alakját tudja felölteni, de Elika apja, a Mourning King is visszatér, és őt sem lesz piskóta legyőzni, révén, hogy az ereje a játék során folyamatosan növekszik majd.

A már említett új terület a gyönyörű Underground Palace, ami -- mint minden a játék világában -- sajnos megfertőződött, és így sok helyen komplex (az alapjátékban látottakhoz képest még bonyolultabb) csapdák és kemény ellenfelek állják utunkat, de megéri megtisztítani a területet, hiszen garantáltan nem mindennapi látvány tárul majd elénk.

Végül egy apró ajándékot is kapunk a Ubisoft programozóitól, amivel a készülő Prototype karaktereivé varázsolhatjuk a főszereplőinket, hasonló módon, mint azt az Altair és a Sands of Time skinekkel tettük.

Az Epilogue február 23-án fog megjelenni kizárólag konzolokra, és nagyjából 2-3 órányi játékidővel ajándékoz meg minket -- azonban azt még nem tudni, hogy mindezért mennyit kell a virtuális kasszáknál otthagynunk.