A Red Faction: Guerilla alapsztorija ötven évvel az első rész történései után kezdődik.Hősünk ekkor utazik vissza az akkor már kolonizált Vörös Bolygó felszínére, ahol rebellisként küzdhetünk meg a minket elnyomó hatalmak ellen. A készítők egy teljes mértékben nyílt világot ígérnek, a Mars felszínének minden jellemzőjével és meglepetésével együtt.

Készül a Red Faction: GuerillaÖnmagunkat a Gears of Warban vagy például  a Rainbow Six Vegasban  megszokott szemszögből, hátulról láthatjuk, s e nézetnek egyik fontos összetevője a különböző tereptárgyak fedezékként történő használata, ami azok rombolhatósága miatt még inkább izgalmassá válik. Igen bizony, a tereptárgyak az eddigi részekhez hasonlóan szinte teljes mértékben szétzúzhatóak, de az új rész alatt dolgozó vasak hardverkapacitásának köszönhetően még inkább tökélyre fejlesztették ezt a lehetőséget. A magunk körül látható környezetet szinte a földdel - khm, a Marssal - tehetjük egyenlővé, de a visszamaradt romokat akár fegyverként is felhasználhatjuk az ellenfeleinkkel szemben. Mindezek mellett akár valamilyen járműre is pattanhatunk, hogy így vegyük fel a harcot az elnyomók ellen. A készítők természetesen nagy hangsúlyt fektetnek a többjátékos üzemmód megfelelő tálalására is.

Az eddig kiadott hivatalos képekről valóban visszaköszön a környezet nagy mértékű destrukciója, de véleményem szerint a grafikán ugyancsak van még mit csiszolni, hogy megüsse a manapság készült játékok színvonalát. A Red Faction: Guerilla-val PC mellett a Xbox 360 és Playstation 3 konzolokon is találkozhatunk a THQ 2009-es üzleti évében.