A Half-Life 2-höz 2007-ben megjelent Insurgency című mod készítői szeretnék tető alá hozni az alkotásuk folytatását. A cél az, hogy egy, a modern hadviselést bematató, a taktikus játékmenetet jutalmazó programot készítsenek, ami sokat merít olyan közönségkedvenc játékokból, mint a Rainbow Six: Rogue Spear és a Day of Defeat, miközben hű marad a gyökereihez.

Készül az Insurgency 2

Az eredeti mod fejlesztőiből álló New World Interactive csapata a Kickstarteren szeretné összegyűjteni a fejlesztéshez szükséges pénzt, és még csak nem is kérnek nagyon sokat: a srácok mínium 180 ezret akarnak, s egészen 800 ezerig kitervelték, mit kezdenek a befolyt összeggel.

Noha az Insurgency 2 már most működőképes és viszonylag stabil, a csapat úgy határozott, hogy a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a programból, így ha sikerül a minimális összeget megszerezni, annak minden centjét a játék optimalizálására és csiszolására fogják költeni, ha pedig több pénz érkezik, új pályák, fegyverek készülnek, s akár egy konzolos verzió is szóba jöhet. A gyűjtés jelenleg 1900 dollárnál tart, ami ugyan nem sok, de a határidőig még van 57 nap, így akár össze is jöhet a dolog.