• Kiderült, hogy a Days Gone kreatív direktora, John Garvin már rég elhagyta a Bend Studiót
  • A másik rendező, Jeff Ross is távozik most a fejlesztőcsapattól

A Days Gone tavaly áprilisi megjelenése óta nem érkezett túl sok hír a Bend Studio háza tájáról, most azonban ketten is megtörték a csendet, méghozzá nem éppen jó hírekkel, John Garvin és Jeff Ross is bejelentették ugyanis, hogy lezárul számukra a történet a Benddel és a Sony-val.

Garvin esetében olyannyira, hogy ő valójában már több mint egy éve távozott a csapattól (közvetlenül a Days Gone megjelenése után), hogy személyes projektekbe kezdjen a játékiparon kívül, de "különböző okok" miatt eddig nem beszélhetett erről. A játék kreatív direktora és írója 1997 óta volt az eredetileg Eidetic néven futó stúdió tagja, így ott volt Syphon Filter, a Resistance: Retribution és az Uncharted Golden Abyss megszületésekor is.

A másik rendező, Ross szintén most jelentette be, hogy távozik: ő ezen a héten búcsúszik a csapattól, melynek 2015 óta volt a tagja, a Sony-val pedig ennél is régebb óta, közel tizenöt éve dolgozott együtt.

A Bend Studio kapcsán jelenleg annyit tudni a LinkedIn alapján, hogy egy "AAA open-world játékon" dolgoznak, melynek háttérvilágát és történetét Laurel Williams Dibble és Tom Dibble dolgozták ki, a jelek pedig arra utalnak, hogy a Days Gone folytatásáról lehet szó.