• A frissítés középpontjában a 3D, a kreativitás és a kevert valóság áll
  • Számos alkalmazás hasznos funkciókkal bővül
  • Április 11-től számíthatunk a frissítésre

A Windows 10 Alkotói frissítése egy egész sor újdonsággal érkezik, melyek középpontjában a kreativitás áll, de akad újdonság ezen kívül is szép számmal. Ahogy azt tavaly ősszel bejelentették kreatív énünket szabadjára engedhetjük a Paint 3D segítségével, és érkeznek a jóárasított kevert valóság sisakok is.

Hogy mi az a kevert valóság (Mixed Reality, MR)? Se nem VR, se nem AR, mégis egy kicsit mindkettő – a sisakok a környezet képét kamerákkal fogják föl, mi pedig a virtualizált környezetet használhatjuk fel programok futtatására, bővíthetjük kedvünk szerint. Ebben segít a Paint 3D és az imént említett headsetek, melyekhez nem kell külső helyzetmeghatározó rendszer sem, és gépigényük is rendkívül barátinak ígérkezik.

Jön a Game Mode is, melyről már szintén hallhattunk, de nem csak a beígért teljesítmény-növelő funkciókkal egészül ki, hanem a felvásárolt Beam szolgáltatására alapuló streaming-szolgáltatással is. Ez utóbbi segítségével élőben cseveghetünk az adás közvetítőjével, mindezt késleltetés nélkül, teljesen élőben.

Továbbá új funkciókkal bővül, és nem mellesleg felgyorsul, valamint biztonságosabbá is válik az Edge, megújul a Windows Defender, és még sorolhatnánk hogy mennyi apró kényelmi funkcióval lesz teljesebb a Windows 10. A frissítést április 11-től kezdve görgeti ki a Microsoft a felhasználóknak, úgyhogy ne lepődjetek meg, és az idén még egy további frissítés is várható.