Ötvenhét évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon történt meg a Gyatlov-incidens, a 20. század egyik legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye. A fejlesztő-kiadó Imgn.Pro erre az eseményre építette Kholat című játékát, melyet Böjti tavaly tesztelt. Rövid értékelésében így foglalta össze az élményét: "Érdekes túlélőhorror, amiben nem kell harcolnunk, inkább csak bujkálunk, ha szükséges, valamint összeszedjük a mozaikdarabokat, amikből felépíthetjük a kimondottan érdekes sztorit."

A játék most PS4-re is megérkezik, a vegyes kritikák ellenére (jelenleg 64%-on áll a játék összpontszáma a Metacriticen), digitális letöltésként, március 8-án. A kilenc fiatal halálát követelő incidens eseményeinek megértéséshez a fejlesztők most összeállítottak egy interaktív térképet, amivel követhetővé válik a túrának az állomásai: itt található meg.

A fejlesztő az évforduló alkalmából leárazta a Kholatot a Steamen, stílszerűen 57% kedvezménnyel árulja, ami így kevesebb, mint 8 euróba kerül. A bejelentéshez érkezett egy trailer is, amit alább láthattok.