Kickstarterre ment az Elite 4, alias Elite: Dangerous

Hajdanán az Elite sorozat volt a korai számítógépek EVE-je, sőt, a játék mögött álló forradalmi koponya, David Braben még egy modern epizódnak is nekiesett egyszer... aztán újra... és újra... és újra. Minden erőfeszítése hiábavaló volt azonban, mert az Elite 4 sosem jelent meg. Ma viszont, a Kickstarter korában már semmi sem lehetetlen, így David gondolt egy nagyot, és bejelentette az Elite: Dangeroust, mely a széria hivatalos folytatása lenne. Ehhez a rajongóknak "csupán' 1,25 millió angol fontot (azaz 441 millió forintot) kell összedobniuk az elkövetkezendő 59 nap folyamán.

Braben terve egyébként egy multiplayerre orientált, eljárásokkal generált (tehát jórészt véletlenszerűen változó) világegyetemben játszódó program, mely a korai Elite-ek összes fontos elemét magában hordozza, tehát van benne kereskedés, fontos szerepet játszik a diplomácia, a felfedezés és a túlélés, illetve melyben mi választjuk meg a saját sorsunkat, azaz lehetünk űrkalózok, univerzum-szerte híres hősök, csempészek, bármik -- ambiciózus terv, legjobban talán a Chris Roberts-féle Star Citizenre hasonlít.

A játék 2014 márciusában készül megjelenni. Kedvcsináló videó még nem készült hozzá, de állítólag lesz -- mi tagadás, nem ártana, mert nagyon sok pénzt kérnek a rajongóktól, és már volt olyan projekt, ami emiatt eleve bukásra ítéltetett (Old-School RPG, ugye).