Ha túl nagynak találnád az Nvidia vagy egyéb partnereinek GTX 1080Ti kártyáit, akkor a ZOTAC kínálja a legjobb megoldást, sőt egyből kettőt is, attól függően, milyenek az igényeid, na és milyen vastag a pénztárcád. Igaz, hogy az árazást, a pontos specifikációkat és az árszintet csak a jövő héten esedékes Computex során árulja el a gyártó, de sejthető, hogy nem lesznek olcsók a ZOTAC GeForce GTX 1080Ti Arcticstorm Mini és Dual AMP! Mini modelljeik.

Hogy pontosan hogyan is oldották meg az amúgy 30 cm fölötti, két foglalatot elfoglaló kártya mindössze 21 centiméterre való bezsúfolását, az egy nagyon jó kérdés. Azt mindenesetre bizonyosan tudjuk, hogy a ZOTAC GeForce GTX 1080Ti Arcticstorm Mini hűtéséről komoly folyadékhűtés és hőelvezető hátlap gondoskodik. Ugyanakkor nem kell lemondanunk egyetlen kijelzőről sem, hiszen a referenciamodellhez hasonlóan helyet kapott rajta két DVI 1.4, két HDMI 2.0 és egy DVI csatoló.

zotac-geforce-gtx-1080-ti-arcticstorm-mini.jpg

A második példány, a ZOTAC GeForce GTX 1080Ti Dual AMP! Mini “hagyományos” léghűtéses megoldást alkalmaz, de kiegészítésként mindent bevetett a gyártó. A két 90 miliméteres ventilátor mellett egy méretes, bordázott alumínium hőelvezető is segít, amelyet az ezen áthaladó, közvetlen a GPU alaplemezével is érintkező, sűrűn elhelyezett rézcsövek egészítenek ki – és természetesen a fém hátlap sem maradhat el.

zotac-geforce-gtx-1080-ti-mini.jpg