• Kilenc év után lezárult a Kentucky Route Zero története
  • Előrendelhető a játék PS4 és NS változata
  • Zenei anyagot is lehet vásárolni

A Kentucky Route Zero története 2011-ben kezdődött egy Kickstarter kampánnyal: a fejlesztők aprópénzt kaptak más csapatokhoz képest, hiszen 8500 dollár gyűlt össze 205 embertől. Ez azonban nem akadályozta meg a Cardboard Computer munkatársait, hogy egy igazi sikerjátékot készítsenek. A 2013-ban megjelent első színt (ACT I) Midnite 94 százalékos értékeléssel jutalmazta, ha kíváncsiak vagytok rá, miért, olvassátok el a tesztünket itt!

A történet most véget ért, megjelent az ötödik szín, ez pedig nagy szó, hiszen a negyedik 2016-ban került a digitális boltok legnagyobbikjába, a Steamre. Az ötödik résszel együtt PS4-re és Nintendo Switchre is elérhetővé vált fizikai formában a Kentucky Route Zero, de ahhoz, hogy célba érjetek, egy kicsit körülményes utat kell megtenni (mint a Kentucky Route Zero főhősének a játék során). A kampányt az amerikai piacra tervezték, így az ottani lakosoknak egy amerikai telefonszámot kell hívniuk, ami a Valóság Minisztériumhoz tartozik. A szöveget végig hallgatva lehet eljutni az iam8bit.com oldalára, ahonnan megrendelhető 30 dollárért, nagyjából 10 ezer forintért.

A játék borítóképét azonban nem lehet látni, helyette a leírásban az olvasható, hogy a játék mellett egy titokzatos tartalom is helyt kapott, ami csak a 8bitnél érhető el. Sőt, 30 dollárért a játék valóban nem hivatalos zenei anyagához (40 dollár a valóban hivatalos zenei anyag) is hozzá lehet jutni, ami valóban a Kentucky Route Zerohoz készült, bakelit lemezen. Izgalmasan hangzik, nem igaz?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!